Valentínska tvarohová torta

Print Recipe
Valentínska tvarohová torta
A je tu Valentín. Tak prečo si v tento deň nedopriať so svojimi najmilšími trošku sladkého potešenia. Dnes vám prinášame recept na zdravšiu verziu tvarohovej torty, z prirodzene bezlepkových múk, so slušnou dávkou bielkovín.
osobný fitness tréner
Prep Time 15 min
Cook Time 35 min
Servings
porcii
Prep Time 15 min
Cook Time 35 min
Servings
porcii
osobný fitness tréner
Instructions
  1. INGREDIENCIE korpus 4 vajcia 3 kopcovité PL pšenovej múky 2 kopcovité PL kokosovej múky 4 PL brezového cukru /príp. cukor z kokosových kvetov, med/ ½ bal. kypriaceho prášku do pečiva 2 PL vlažnej vody 1PL kokosového oleja plnka 1 bal. roztierateľný jemný tvaroh /250g/ 1 bal. hrudkovitý tvaroh /250g/ 1 kyslá smotana / príp. smotanový jogurt/ 3-4 PL brezového cukru /príp. cukor z kokosových kvetov, med, .../, množstvo môžeme upraviť podľa chuti citrónová kôra
    osobný fitness tréner
  2. osobný fitness tréner
  3. POSTUP 1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista. Potom pridáme vodu, opäť prešľaháme, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom., premiešame. Na záver opatrne primiešame vyšľahaný sneh.
    osobný fitness tréner
  4. 2. Cesto vylejeme do formy na pečenie, ktorú sme vymastili maslom alebo vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170st.C cca 30-35min.
    osobný fitness tréner
  5. 3. Kým sa pečie korpus, pripravíme si plnku zmiešaním tvarohu a smotany, osladíme podľa chuti, pridáme postrúhanú citrónovú kôru.
    osobný fitness tréner
  6. 4. Na vychladnutý korpus rozotrieme plnku. Dozdobíme ovocím, horkou čokoládou, prípadne orieškami, podľa chuti a nálady.
    osobný fitness tréner
  7. osobný fitness tréner

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.