Valentínska tvarohová torta
A je tu Valentín. Tak prečo si v tento deň nedopriať so svojimi najmilšími trošku sladkého potešenia. Dnes vám prinášame recept na zdravšiu verziu tvarohovej torty, z prirodzene bezlepkových múk, so slušnou dávkou bielkovín.
Servings Prep Time
8porcii 15min
Cook Time
35min
Servings Prep Time
8porcii 15min
Cook Time
35min
Instructions
  1. INGREDIENCIE korpus 4 vajcia 3 kopcovité PL pšenovej múky 2 kopcovité PL kokosovej múky 4 PL brezového cukru /príp. cukor z kokosových kvetov, med/ ½ bal. kypriaceho prášku do pečiva 2 PL vlažnej vody 1PL kokosového oleja plnka 1 bal. roztierateľný jemný tvaroh /250g/ 1 bal. hrudkovitý tvaroh /250g/ 1 kyslá smotana / príp. smotanový jogurt/ 3-4 PL brezového cukru /príp. cukor z kokosových kvetov, med, …/, množstvo môžeme upraviť podľa chuti citrónová kôra
  2. POSTUP 1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista. Potom pridáme vodu, opäť prešľaháme, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom., premiešame. Na záver opatrne primiešame vyšľahaný sneh.
  3. 2. Cesto vylejeme do formy na pečenie, ktorú sme vymastili maslom alebo vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170st.C cca 30-35min.
  4. 3. Kým sa pečie korpus, pripravíme si plnku zmiešaním tvarohu a smotany, osladíme podľa chuti, pridáme postrúhanú citrónovú kôru.
  5. 4. Na vychladnutý korpus rozotrieme plnku. Dozdobíme ovocím, horkou čokoládou, prípadne orieškami, podľa chuti a nálady.