
Prep Time | 15 min |
Cook Time | 35 min |
Servings |
porcii
|
Ingredients
- 4 ks vajcia
- 3 PL pšenová múka
- 2 PL kokosová múka
- 4 PL brezový sirup
- 1/2 bal. kypriaci prášok do pečiva
- 2 PL vlažná voda
- 1 PL kokosový olej
- 250 g jemný tvaroh roztierateľný
- 250 g hrudkovitý tvaroh
- 1 ks kyslá smotana
- 3 PL brezový cukor alebo med/cukor z kokosových kvetov
- citronová kôra
Ingredients
|
![]() |
Instructions
- INGREDIENCIE korpus 4 vajcia 3 kopcovité PL pšenovej múky 2 kopcovité PL kokosovej múky 4 PL brezového cukru /príp. cukor z kokosových kvetov, med/ ½ bal. kypriaceho prášku do pečiva 2 PL vlažnej vody 1PL kokosového oleja plnka 1 bal. roztierateľný jemný tvaroh /250g/ 1 bal. hrudkovitý tvaroh /250g/ 1 kyslá smotana / príp. smotanový jogurt/ 3-4 PL brezového cukru /príp. cukor z kokosových kvetov, med, .../, množstvo môžeme upraviť podľa chuti citrónová kôra
- POSTUP 1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista. Potom pridáme vodu, opäť prešľaháme, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom., premiešame. Na záver opatrne primiešame vyšľahaný sneh.
- 2. Cesto vylejeme do formy na pečenie, ktorú sme vymastili maslom alebo vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170st.C cca 30-35min.
- 3. Kým sa pečie korpus, pripravíme si plnku zmiešaním tvarohu a smotany, osladíme podľa chuti, pridáme postrúhanú citrónovú kôru.
- 4. Na vychladnutý korpus rozotrieme plnku. Dozdobíme ovocím, horkou čokoládou, prípadne orieškami, podľa chuti a nálady.