
Prep Time | 20 min. |
Cook Time | 35 min |
Servings |
porcie
|
Ingredients
- 2 ks uvarené kuracie prsia
- 1 ks menšia maslová tekvica
- 1/2 vaničky korianderu
- 3 ks cesnaku
- 1 ks výhonok zázvoru menší nastrúhaný
- 1 šálka červenej šošovice
- 1 ks žltá cibuľa
- 2 šálky kuracieho vývaru
- 1 PL limetkovej šťavy
- 1 PL curry prášku
- soľ
- panenský olivový olej
- voda
Ingredients
|
![]() |
Instructions
- Ingrediencie: 2ks uvarené kuracie prsia, menšia maslová tekvica očistená a nakrajaná na kocky, ½ vaničky korianderu, 3ks cesnaku, menší výhonok zázvoru nastrúhaný, 1 šálka červenej šošovice, 1ks žltej cibule, 2 šálky kuracieho vývaru, 1PL limetkovej šťavy, 1PL curry prášku, soľ, panenský olivový olej, voda.
- Postup: Zohrejte olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu, cesnak a zázvor do hrnca a varte a miešajte 3 minúty. Pridajte tekvicu a 1čl soli. Varte a miešajte ďalšie 3 minúty. Pridajte curry prášok a čierne korenie. Miešajte neustále 1 minútu, aby ste opražili kari. Pridajte šošovicu vývar a vodu. Priveďte do varu a potom teplotu znížte a varte na pomalom ohni, odkryté 25 minút. Zmiešajte natrhané kuracie mäso, limetkovú šťavu a ¼ vaničky koriandra. Varte ďalšiu minútu, až kým sa všetko neprehreje. Podávajte v miskách s veľkým posypom koriandra. Dobrú chuť.