Kuracie prsia dusené s červenou šošovicou
Zdravá strava môže byť aj chutná tento recept je toho dôkazom.
Servings Prep Time
4porcie 20min.
Cook Time
35min
Servings Prep Time
4porcie 20min.
Cook Time
35min
Instructions
  1. Ingrediencie: 2ks uvarené kuracie prsia, menšia maslová tekvica očistená a nakrajaná na kocky, ½ vaničky korianderu, 3ks cesnaku, menší výhonok zázvoru nastrúhaný, 1 šálka červenej šošovice, 1ks žltej cibule, 2 šálky kuracieho vývaru, 1PL limetkovej šťavy, 1PL curry prášku, soľ, panenský olivový olej, voda.
  2. Postup: Zohrejte olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu, cesnak a zázvor do hrnca a varte a miešajte 3 minúty. Pridajte tekvicu a 1čl soli. Varte a miešajte ďalšie 3 minúty. Pridajte curry prášok a čierne korenie. Miešajte neustále 1 minútu, aby ste opražili kari. Pridajte šošovicu vývar a vodu. Priveďte do varu a potom teplotu znížte a varte na pomalom ohni, odkryté 25 minút. Zmiešajte natrhané kuracie mäso, limetkovú šťavu a ¼ vaničky koriandra. Varte ďalšiu minútu, až kým sa všetko neprehreje. Podávajte v miskách s veľkým posypom koriandra. Dobrú chuť.