Instructions
- Suroviny pre cca 2 osoby: 1 bal. špargle( 500 g), ½ buľvy zeleru, 150 g bryndza, 200 g kur. šunka, 100 gr syr, 100 g mozzarella, 50 g maslo, 150 ml mlieko, soľ, korenie
- Postup: Zeler si predvaríme v osolenej vode asi 10 min. Konce špargle odrežeme asi cca 1cm, ak je potrebné olúpeme ju zospodu (väčšinou je to potrebné pri bielej špargli, zelenú šúpať nemusíme) . Prekrojíme ju a spodné konce povaríme 5 min, a potom doložíme horné hlavičky a ešte 5 min dovaríme.
- Pekáčik vymažeme maslom a na dno uložíme zeler, špargľu, posypeme šunkou pokrájanou na kocky, strúhaným syrom a bryndzou, zalejeme mliekom, navrch dáme kúsky masla a ochutíme soľou, korením... Zapekáme max ½ hodiny na 170stupňoch.