
Prep Time | 30 min. |
Cook Time | 30 min. |
Servings |
porcii
|
Ingredients
- 300 g. mletý mak
- 4 ks vajce
- 1 čl kypriaci pršok
- 50 g. kokosový cukor
- 1 ks zavárané slivky
- 1 ks slivkový lekvár bez cukru
- 1 ks kyslá smotana
- 400 g. horká čokoláda 80%
Ingredients
|
![]() |
Instructions
- Ingrediencie na cca 8 kúskov: Korpus: 300 g. mletého maku, 4 vajcia, 1 čL. kypr. prášku po peč., 50 g. kokosového cukru, doma zavárané slivky bez cukru (alebo iné podľa chuti...) Na potretie korpusu: slivkový lekvár bez cukru.Na plnku: 1 tvaroh 250 g, 1 kyslá smotana 400 g, 80% čokoláda
- Postup prípravy korpusu: vajcia rozdelíme, bielka vyšľaháme dotuha, žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista, K žĺtkam pridáme slivky aj s časťou šťavy a rozmixujeme, pridáme mak, sneh z bielkov a cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme cca 30 min. na 170 st.
- Po upečení korpus natrieme slivkovým lekvárom. Plnku si pripravíme zmiešaním tvarohu s kyslou smotanou, do ktorej nastrúhame čokoládu, môžeme prisladiť podľa chuti...Touto "stračatelou" natrieme koláč a necháme ho vychladiť...