Maková torta s tvarohovým krémom
Zdravá torta ako inšpirácia na pečenie od našej klientky.
Servings Prep Time
8porcii 30min.
Cook Time
30min.
Servings Prep Time
8porcii 30min.
Cook Time
30min.
Instructions
  1. Ingrediencie na cca 8 kúskov: Korpus: 300 g. mletého maku, 4 vajcia, 1 čL. kypr. prášku po peč., 50 g. kokosového cukru, doma zavárané slivky bez cukru (alebo iné podľa chuti…) Na potretie korpusu: slivkový lekvár bez cukru.Na plnku: 1 tvaroh 250 g, 1 kyslá smotana 400 g, 80% čokoláda
  2. Postup prípravy korpusu: vajcia rozdelíme, bielka vyšľaháme dotuha, žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista, K žĺtkam pridáme slivky aj s časťou šťavy a rozmixujeme, pridáme mak, sneh z bielkov a cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme cca 30 min. na 170 st.
  3. Po upečení korpus natrieme slivkovým lekvárom. Plnku si pripravíme zmiešaním tvarohu s kyslou smotanou, do ktorej nastrúhame čokoládu, môžeme prisladiť podľa chuti…Touto “stračatelou” natrieme koláč a necháme ho vychladiť…