
Prep Time | 30 min |
Cook Time | 35 min |
Servings |
porcie
|
Ingredients
- 200 g špaldová krupica
- 110 g trstinový cukor xylotol alebo kokosový cukor
- 2 ks vajce
- 1/2 ks vínny kameň bezfosfátový prášok do pečiva
- 100 g maslo
- 2 lyž. škorica
- 250 g tvaroh hrudkovitý
- 1 lyž. vanilka
- hrozienka
- 1/2 ks citrón citrónová kôra
- 400 g jablká nastrúhané
- 2 lyž. zlatý klas
Ingredients
|
![]() |
Instructions
- Ingrediencie na cesto: 200 g špaldovej krupice, 70 g trstinového cukru (xylotolu, kokosového cukru), 1 ks vajce, 1/2 vínneho kameňa,(bezfosfátový prášok do pečiva), 100 g masla alebo kokosového oleja, 1 lyžička škorice. Ingrediencie na tvarohovú plnku: 250 g hrudkovitého tvarohu, 1 lyžička vanilky v prášku, 40 g trstinového cukru (xylotolu, kokosového cukru), hrsť hrozienok, kôra z 1/2 citróna, 1 žĺtok. Ingrediencie na jablkovú plnku: 400g nastrúhaných jabĺk, 1 lyžica škorice, 2 lyžice zlatého klasu
- Z špaldovej krupice, cukru, vínneho kameňa, škorice, vajíčka a zo zmäknutého tuku vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve časti, menšiu a väčšiu. V druhej mise pripravíme tvarohovú plnku zmiešaním všetkých potrebných surovín,V tretej miske zmiešame nastrúhané jablká s lyžicou škorice a 2 lyžicami zlatého klasu. Do tortovej formy uložíme papier na pečenie väčšiu časť cesta. do nej rovnomerne namrvíme, Uložíme tvarohovú plnku, na to jablkovú plnku a potom na to namrvíme menšiu časť cesta. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch asi 35min., až dokiaľ nieje koláč upečený.