
Cook Time | 45 min |
Servings |
porcie
|
Ingredients
- 1/2 ks maslová tekvica
- 1 ks cesnak strúčik
- 100 g maslo
- plesnivý syr/parmezán
- soľ
- korenie
Ingredients
|
![]() |
Instructions
- Polovica väčšej maslovej tekvice, 1 celý strúčik cesnaku, 100 g. masla, plesnivý alebo aj iný syr, napr. parmezán, soľ, korenie
- Postup: Tekvicu nešúpeme a vyberieme z nej kôstky, do otvoru vložíme maslo a cesnak a pečieme nasucho v pekáči asi 40 min. na 200 st. Keď je tekvica mäkká vyberieme ju a vidličkou "rozhrabeme" dužinu s tým cesnakom, posypeme syrom a ešte zapečieme asi 5 min. Podávame priamo z tekvice so zdravým chlebíkom alebo šalátom...dobrú chuť!