
Prep Time | 10 min. |
Cook Time | 25 min. |
Servings |
porcie
|
Ingredients
- 4 šálky kuracieho vývaru
- 1 konzerva kokosového mlieka
- 4 lyžice citrónovej šťavy
- 22 ks kreviet veľké
- 1 ks zázvoru čerstvý
- 2 lyžičky chilly-cesnakovej omáčky
- 2 ks zelenej cibuľky
- 2 ks paradajky
- 2 lyžičky ázijskej rybacej omáčky
- jalapeňo alebo sérano
Ingredients
|
![]() |
Instructions
- Ingrediencie: 4 šálky kuracieho vývaru, malá konzerva kokosového mlieka, 4 lyžice čerstvej citrónovej šťavy, 22 veľkých kreviet ( jumbo lúpané predvarené), kus čerstvého zázvoru, 2 lyžičky čili-cesnakovej omáčky, 2 zelené cibuľky, 2 stredné paradajky, nakrájané tenké plátky sérano alebo jalapeňo, 2 lyžičky ázijskej rybacej omáčky
- Postup: Vo veľkom hrnci spojte vývar, citrónovú šťavu, biele časti zelenej cibuľky, zázvor a korenie. Privedte k jemnému varu na strednom stupni, prikryte, znížte teplotu na stredne nízku teplotu a opatrne miešajte 20 minút. Vmiešajte kokosové mlieko (najprv sa bude javiť razené), potom pridajte krevety, paradajky aj so šťavou, chilly omáčku a rybiu omáčku. Znížte teplotu na jemný var, varte kým krevety sú nepriehľadné a uvarené skrz, asi 3 minúty. Polievku môžete pri podávaní posypať zelenoučasťou cibuľky.