
Prep Time | 15 min |
Cook Time | 45 min |
Servings |
porcie
|
Ingredients
- orechy mleté
- ovsené vločky mleté
- 2 lyžice brezový cukor
- 500 g tvaroh
- 4 ks vajce
- 50 ml mlieko
- 6 ks jablká
- 50 g maslo
- škorica
Ingredients
|
![]() |
Instructions
- ¾ šálky mletých orechov, ¾ šálky mletých ovsených vločiek, 2 lyžice brezového cukru, 500gr tvaroh, 3-4 vajíčka, med, ¼ šálky mlieko, 5-6 ks jablká, 50gr maslo, škorica
- V miske zmiešame mleté orechy, vločky a cukor. Vajíčka vymiešame s tvarohom, mliekom a medom. Umyté jablká odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Ak máte radi škoricu, jablká môžete pokvapkať citrónovou šťavou a posypať škoricou, premiešame.
- Do vymastenej a múkou vysypanej formy (priemer cca 24cm) nasypeme polovicu sypkých ingrediencii, zľahka utlačíme. Na to opatrne nalejeme tvarohovú náplň a na ňu ukladáme rovnomerne kúsky jabĺk. Na jablká nasypeme zvyšok sypkej zmesi. Na ňu nastrúhame maslo, ak si ho dáme na chvíľu do mrazničky pôjde to šikovnejšie. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť, aby sa koláč lepšie krájal. Dobrú chuť!
Recipe Notes
pečenie