Cuketovo-pórová baba

Print Recipe
Cuketovo-pórová baba
Dnes sme pre Vás pripravili recept na zdravé a rýchle jedlo na ktoré použijeme našu regionálnu zeleninu v kombinácii s bielkovinami a tukmi v podobe slaniny. Donedávna zatracovaná slanina sa po najnovších výskumoch dostáva do popredia kvôli obsahu tukov a odporúča sa konzumovať hlavne so zeleninou ...samozrejme v primeranom množstve a s mierou...:-)
Prep Time 10 min
Cook Time 40 min
Servings
porcie
Ingredients
Prep Time 10 min
Cook Time 40 min
Servings
porcie
Ingredients
Instructions
  1. Ingrediencie: množstvo je orientačné a závisí samozrejme od počtu osôb, pre ktoré jedlo pripravujeme...pre cca 2 osoby potrebujeme: 2 ks cuketky, 2 menšie póry, 3 vajcia, 1ks mozarella, podľa chuti cca 200gr. - kvalitná šunka, klobáska, alebo slaninka...soľ, koreniny- bazalka, a pod.
  2. Postup: Cuketu aj so šupkou nastrúhame na hrubšie rezance(ako jablká), osolíme necháme postáť aby pustila šťavu a potom ju vyžmýkame(odporúčam použiť gázu). Pór nakrájame na kolieska, mozarellu nastrúhame(môžeme pridať aj iný syr podľa chuti), zmiešame s cuketou , pridáme vajcia a ostatné suroviny- šunku, klobásku alebo slaninku na kocky, osolíme a ochutíme koreninami. Bielka môžeme vyšľahať dopenista a až nakoniec pridať, baba bude nadýchanejšia...Všetko dobre premiešame a vyklopíme do pekáča vymazaného kokosovým olejom a pečieme na 180 st. cca 30-40 min dozlatista. Máme rýchlu a zdravú večeru... 😉 Vo vegeteriánskej verzii vynecháme šunku a údeniny...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.