Makovo tvarohové štrúdľa

Print Recipe
Makovo tvarohové štrúdľa
Chcete si upiecť niečo chutné a zdravé. Napríklad sa inšpirujte našou makovo-tvarohovou štrúdľou v ľahkej, ale o to chutnejšej verzii.
Prep Time 15 min
Cook Time 15 min
Servings
porcie
Prep Time 15 min
Cook Time 15 min
Servings
porcie
Instructions
  1. Ingrediencie na cca 10 porcií. Cesto: 2ks banány,2ks vajcia, med Plnka: 250gr mak, 250gr tvaroh, med, slivky(sušené asi 10ks a zavárané bez cukru, alebo iné ovocie napr.višne), môžete použiť aj vlašské orechy
  2. Postup: banány vymixujeme so žĺtkami,bielka vyšľaháme na sneh, zmes zľahka premiešame osladíme podľa chuti a cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme asi 15 min. na 160 st. Po upečení a vychladnutí papier odstránime a cesto naplníme plnkou. 
  3. Plnka: mletý mak zmiešame s tvarohom a osladíme podľa chuti medom. Plnku rozotrieme zľahka na cesto, posypeme orechmi, rozložíme slivky príp. iné ovocie a zrolujeme. Štrúdľu potrieme rozšľahaným vajíčkom, uložíme na papier a zapečieme na cca 10 min na 180st. do zlata. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.