Cibuľový nízkosacharidový večerný chlebík
Dnes vám ponúkame zdravý bielkovinový chlebík, ktorý si môžete dovoliť aj pri nízkosacharidovej strave, či prosto ako zdravú domácu variantu bezlepkového chlebíka…:-) naviac s fantastickou cibuľovou chuťou a vôňou.
Servings
10porcie
Servings
10porcie
Ingredients
Instructions
  1. Ingrediencie: 5 vajec, 3 väčšie cibule, kokos.olej, 200gr.semienka- mix slnečnicové, ľanové, tekvicové, chia a pod. podľa chuti…150gr tvrdý syr, soľ, rasca
  2. Postup: cibuľu nakrájame na kocky a popražíme ju na kokosovom oleji do zlatista, medzitým bielka vyšľaháme na sneh, semienka pomixujeme, necháme si menšiu časť nepomixovanú v celku, zmiešame ich zo žĺtkami a nastrúhaným syrom, jemne primiešame sneh z bielok a nakoniec pridáme vychladnutú cibuľku, ochutíme soľou, drvenou rascou
  3. zamiešame a zmes vyklopíme do kokos. olejom vymastenej formy na chlebík. Pečieme na 180st. cca 45 min. aby kôrka bola zlatistá a chrumkavá…podávame so zdravými nátierkami…:-)
  4. napríklad: Avokádová nátierka s bryndzou: Potrebujeme: 1 avokádo, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 1 bal.bryndze- nepasterizovanej, 1 menšia cibuľa Postup: cibuľu nakrájame na drobno, avokádo roztlačíme a zmiešame s bryndzou, vajíčkami a premiešame a dochutíme Avokádová s tuniakom: Potrebujeme: 1 avokádo, 1 konzerva tuniaka, cibuľka, soľ, korenie, smotanový syr Postup: cibuľku nakrájame na drobno a všetko spolu zmiešame a ochutíme