Vianočné perníky.

Print Recipe
Vianočné perníky.
Dnes vám ponúkame inšpiráciu na vianočné pečenie. Perníčky sú už na Vianoce klasika a my si ukážeme, ako sa dajú upiecť v zdravšej verzii. Použijeme prirodzene bezlepkové múky (lebo sacharidom sa nevyhneme) ale s nízkym Glykemický index , bohaté na vitamíny a minerály. Ukážeme vám recept na perníkové cesto, z ktorého môžeme upiecť klasické vykrajované perníky, alebo plnený perníkový závin
Instructions
  1. Ingrediencie cesto: 500 g múky( mix. pohánková, amarantová a pšenová) môžete použiť aj iné..., 80-100 gr brezového/kokosového cukru, 1 lyž. sódy, vanilka, perníkové korenie, škorica, 3 vajcia, 4 lyžice medu, 100 g masla Plnka: slivkový lekvár, sušené ovocie(slivky,brusnice,datle,figy), orechy,mandle.
  2. Postup cesto: sypké prísady zmiešame a pridáme vajcia, roztopený med, maslo a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať aspoň 3 hodiny, ideálne do druhého dňa.
  3. Cesto vaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie a rozdelíme si ho na 2 časti, alebo podľa vlastného uváženia. Z prvej časti vykrajujeme klasické medovníkové srdiečka, ktoré potierame vajíčkom a ozdobíme orechmi. Z druhej časti vyvaľkáme plát, ktorý potrieme slivkovým lekvárom( najlepšie domácim?) posypeme nasekanými orechmi, mandľami a sušeným ovocím.
  4. Plát pomocou papiera zrolujeme do rolády a pečieme buď v celku, alebo nakrájané na kúsky. Potierame rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na cca 160st. perníčky 10 min. zavin dlhšie asi 25- 30 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.