Makovo tvarohové štrúdľa
Chcete si upiecť niečo chutné a zdravé. Napríklad sa inšpirujte našou makovo-tvarohovou štrúdľou v ľahkej, ale o to chutnejšej verzii.
Servings Prep Time
10porcie 15min
Cook Time
15min
Servings Prep Time
10porcie 15min
Cook Time
15min
Instructions
  1. Ingrediencie na cca 10 porcií. Cesto: 2ks banány,2ks vajcia, med Plnka: 250gr mak, 250gr tvaroh, med, slivky(sušené asi 10ks a zavárané bez cukru, alebo iné ovocie napr.višne), môžete použiť aj vlašské orechy
  2. Postup: banány vymixujeme so žĺtkami,bielka vyšľaháme na sneh, zmes zľahka premiešame osladíme podľa chuti a cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme asi 15 min. na 160 st. Po upečení a vychladnutí papier odstránime a cesto naplníme plnkou. 
  3. Plnka: mletý mak zmiešame s tvarohom a osladíme podľa chuti medom. Plnku rozotrieme zľahka na cesto, posypeme orechmi, rozložíme slivky príp. iné ovocie a zrolujeme. Štrúdľu potrieme rozšľahaným vajíčkom, uložíme na papier a zapečieme na cca 10 min na 180st. do zlata.