Kelové nízkosacharidové fašírky.
Servings Prep Time
3porcie 20min.
Cook Time
30min.
Servings Prep Time
3porcie 20min.
Cook Time
30min.
Instructions
  1. Ingrediencie pre cca 2-3 osoby: 500g. kelu(asi polovica väčšieho), 2 vajcia, 1 mozzarella, 50g strúhaného syra, 1 cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 100g semienok podľa výberu v našom prípade- ľanové, konopné, chia, sezamové, 3PL cícerovej múky (alebo inej…), soľ, korenie, majorán, paprika…olej
  2. Postup: kel prerežeme na menšie časti a pripravíme na pare, asi 10 min, medzitým si pomelieme semienka, kel rozmixujeme s cibuľou a cesnakom, zmiešame ho zo semienkami, pridáme vajcia, cícerovú múku, postrúhaný syr, ochutíme a premiešame. Mala by nám vzniknúť tuhšia zmes, z ktorej, najlepšie rukami tvarujeme okrúhle fašírky na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pečieme v rúre asi 25-30 min na 180st
  3. Podávame s tzatziky omáčkou na ktorú potrebujeme: grécky jogurt, 1 kyslú uhorku, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, tzatziky korenie a soľ. Uhorky nastrúhamea pridáme ich do jogurtu, cibuľu nadrobno nakrájame a všetko zmiešame a necháme chvíľku postáť, aby sa chute prepojili…mňamka olejom potrieme placky pred pečením…