Cuketovo-pórová baba
Dnes sme pre Vás pripravili recept na zdravé a rýchle jedlo na ktoré použijeme našu regionálnu zeleninu v kombinácii s bielkovinami a tukmi v podobe slaniny. Donedávna zatracovaná slanina sa po najnovších výskumoch dostáva do popredia kvôli obsahu tukov a odporúča sa konzumovať hlavne so zeleninou …samozrejme v primeranom množstve a s mierou…:-)
Servings Prep Time
4porcie 10min
Cook Time
40min
Servings Prep Time
4porcie 10min
Cook Time
40min
Ingredients
Instructions
  1. Ingrediencie: množstvo je orientačné a závisí samozrejme od počtu osôb, pre ktoré jedlo pripravujeme…pre cca 2 osoby potrebujeme: 2 ks cuketky, 2 menšie póry, 3 vajcia, 1ks mozarella, podľa chuti cca 200gr. – kvalitná šunka, klobáska, alebo slaninka…soľ, koreniny- bazalka, a pod.
  2. Postup: Cuketu aj so šupkou nastrúhame na hrubšie rezance(ako jablká), osolíme necháme postáť aby pustila šťavu a potom ju vyžmýkame(odporúčam použiť gázu). Pór nakrájame na kolieska, mozarellu nastrúhame(môžeme pridať aj iný syr podľa chuti), zmiešame s cuketou , pridáme vajcia a ostatné suroviny- šunku, klobásku alebo slaninku na kocky, osolíme a ochutíme koreninami. Bielka môžeme vyšľahať dopenista a až nakoniec pridať, baba bude nadýchanejšia…Všetko dobre premiešame a vyklopíme do pekáča vymazaného kokosovým olejom a pečieme na 180 st. cca 30-40 min dozlatista. Máme rýchlu a zdravú večeru… 😉 Vo vegeteriánskej verzii vynecháme šunku a údeniny…